Spiseborde som familien vil glæde sig til at samles om

Alle familier bør have et stort og hyggeligt spisebord (foto traevarer.dk)

Alle familier bør have et stort og hyggeligt spisebord (foto traevarer.dk)

I en moderne familie kan det høre til sjældenhederne at man samles, udover når man står i kø til badeværelset om morgenen. Morgenmaden tages ofte med på farten, og ingen har rigtig tid til at sætte sig ned og hygge sig ved morgenbordet i hverdagen. Måske skal man møde i institution, i skole og på arbejde på forskellige tidspunkter, og så bliver det ekstra svært at deles om en morgenmadsrutine. Frokosten er endnu mere umulig som samlingspunkt, da den indtages enten i institutionen, i skolen eller på arbejdspladsen, hvor man ikke er sammen med familien.

Så er det godt, at vi har aftensmåltidet, for her er der i hvert fald rig mulighed for, at familien sætter sig ned sammen og taler om dagen, der er gået. På den måde bliver spisebordet hurtigt til familiens arne, og det er meget værdifuldt i en tid, hvor det hele skal gå så hurtigt.

Spisebordet kan være et samlingspunkt på andre tider af døgnet, for eksempel når ungerne skal lave lektier. Hvis de ikke har skriveborde på deres værelser, er det måske her, de sidder og får hjælp til regnestykkerne af mor eller far. Hvis spisebordet indgår som en del af et køkkenalrum, bliver det endnu mere centralt i hjemmet.

Spisebordet kan være kantet eller rundt

Alt efter rummets størrelse og udformning kan man vælge et spisebord, der passer ind i indretningen. Måske vil man gerne samles om det runde bord, eller et kvadratisk, der lige passer ind i krogen af stuen. En stor familie skal gerne have et langbord, så der er plads til alt og alle. Til bordet kan man både have stole eller bænke, og igen kan det være en fordel for den store familie at plante børnene på en bænk langs den ene lange kant af bordet. Læg nogle puder på bænken, og du har skabt et spisemiljø, der mest af alt minder om svensk skærgårdsidyl.

Se et stort udvalg af spiseborde her: http://www.traevarer.dk/Spiseborde.75.aspx

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *