Lavenergihuse lader os tænke økonomisk og økologisk på samme tid

Bo i et hus hvor der er tænkt på det hele (foto ltm.dk)

Bo i et hus hvor der er tænkt på det hele (foto ltm.dk)

Nu om dage er det en rigtig god ide at tænke økonomisk og fornuftigt. Det er en god ide at tænke solidarisk med den planet, som vi lever på. Længe har vi tænkt i instrumentelle baner. Det hører ligesom med oplysningstanken, at vi betvinger planeten under os. Det giver også god mening, når den nu engang har forhold sig så passiv.

En reaktion fra omverden

Men i de senere par år har både økonomi og moder jord reageret imod denne instrumentalistiske betvingelseside. Det handler for så vidt om at skabe nogle nye muligheder nu. Det handler om at tænke anderledes. Her kan lavenergihuse hjælpe. De kan give god mening at investere i, hvis man gerne vil have det bedste ud af sit liv i sit hjem. Her bliver der nemlig både tænkt økonomisk og solidarisk. Alle vinder. Det er en gevinst for familiens økonomi at bosætte sig i et af de mange lavenergihuse, der findes. For der bliver sparet på alle de forfærdelige energiomkostninger. Der bliver i stedet skabt et råderum til alt det vigtige: Rejser, eventyr, nærvær og sammenhold. Det handler om at tænke i det små. Hvis alle tænker den samme tanke på en gang, kan det være, at jorden pludselig vil stoppe i sin rotation. Det kan være, at det er muligt at stoppe tiden, hvis bare for et sekund. Så har vi da i det mindste vundet et sekund.

Fine fremtidsmuligheder

Lavenergihuse peger henimod nogle fine muligheder. De giver ligesom os muligheden for at tænke nyt og anderledes på en realistisk og sund måde. Man bliver simpelthen givet nogle gyldne muligheder, hvis man investerer i lavenergihuse. Det er vigtigt at kunne skabe løsninger, der tager hensyn til alle i fællesskabet. Fællesskabet mellem menneske og jord bliver der taget hensyn til med lavenergihuse. Og det kan godt betale sig.

Læs meget mere om lavenergihuse hos LTM

 

Se flere indlæg om lavenergihuse:

Lavenergihuse er fremtiden

Lavenergihuse giver store besparelser

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *