Lavenergihuse giver store besparelser

Byg lavenergihuse (Foto: Benee-huse.dk)

Byg lavenergihuse (Foto: Benee-huse.dk)

Klimaet er her og der og alle vegne. Vi skal være gode ved det, og selvom du ikke er den store klimaentusiast, så er du alligevel begyndt at tænke lidt mere over det, for ofte kan det jo også give dig en besparelse. Det gælder fx din bil som kører langt på literen. Men vidste du også, at når du bygger hus, så kan du vælge en model som giver dig en stor besparelse på din energiregning. Det er et lavenergihus, som er et hus som i forhold til almindelig parcelhus kan spare dig for cirka halvdelen af dit varmeforbrug. Nu tænker du sikkert, at det må der være en hage ved. Det er der også, og det er, at det er lidt dyrere at bygge et lavenergihus end et almindeligt parcelhus, men da man sparer så meget på ens energiforbrug, så er det en investering på sigt. Det tjener hurtigt sig selv ind. Nu kommer spørgsmålene, hvordan det kan sparer så meget på energien, og om det går udover selve designet, men her er svaret nej. Du kan faktisk ikke se på huset, at det er et lavenergihus.

Sådan opnår et lavenergihus den lave energi

Først og fremmest opnås det ved hjælp af en tykkere isolering. Et lavenergihus får altså et tykkere lag isolering og derved holder det bedre på varmen, og det kan du jo slet ikke se på huset. Derudover er man mere omhyggeligt ved selve byggeriet, at man undgår utætheder. Det sker allerede på tegnebrættet, hvor der er tænkt over alle steder, at et hus kan være utæt.

Man undgår det blandt andet ved vinduerne, hvor der udelukkende er brugt energiruder, som ikke har et stort varmetab. Du fyrer altså ikke for de søde små gråspurve. Til sidst og det mest innovative er selve ventilationssystem. Systemet fungerer sådan, at det genvinder varmen, og du behøver ikke lufte ud, da systemet gør det for dig. Du behøver ikke løfte en finger. Det betyder, at huset ikke skal varme sig op igen efter du har luftet hele hytten, i stedet regulerer huset selv varmen og ventilerer, så spildes der ikke på varmen. Det er disse ting til sammen, der gør, at et lavenergihus sparer så meget på varmen.

Hvis du er mere interesseret, kan du læse om lavenergihuse her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *