Hvornår har du sidst givet din seng et grundigt kvalitetstjek?

Spørg dig selv: Er du tilfreds med din seng? (foto sengespecialisen.dk)

Spørg dig selv: Er du tilfreds med din seng? (foto sengespecialisen.dk)

Du kan give din seng et kvalitetstjek på mange måder. Der er det helt funktionelle kvalitetstjek – f.eks. er madrassen hård nok? Lang nok? Skal det være en spring- eller skumgummimadras? Kvalitetstjekket af din seng er det tjek, der skal sikre dig den mest optimale søvn, og derfor er det vigtigt at foretage. Rigtig gerne sammen med en specialist.

Det andet tjek er det æstetiske tjek af din seng. Det æstetiske tjek er det, der skal sikre, at du har lyst til at sove i din seng – og det handler i høj grad om, hvor indbydende sengen ser ud, når du entrerer soveværelset. Hvornår har du f.eks. sidst købt nyt sengetæppe? Har du overhovedet et sengetæppe, eller fremstår din seng altid uredt og uden dekorativ pynt?

Opgrader din seng

Som sagt er det en god ide at opsøge en specialist, når du skal finde ud af, om din sengs kvalitet matcher dine behov. Det er nemlig ikke så ligetil, og derfor opfordrer alle eksperter også til, at man afprøver sengen, før man køber, for at finde den helt rigtige. Der er mange valg at tage. Ved du f.eks. hvad forskellen er på en spring, latex- og skumgummimadras? Nej? Så ved du heller ikke, hvilken en, der passer bedst til dig og dine behov. Den rigtige madras skal understøtte din krop og give den rigtige støtte til hoved, nakke og rygsøjle.

Æstetisk kan du hurtigt give din seng en opgradering. Køb et nyt sengetæppe i din yndlingsfarve og et par store puder. Pudernes betræk må gerne være i samme farvenuance som sengetæppet, men det behøver ikke at være helt ens. Det ser nemlig rigtig flot ud at blande forskellige nuancer, når du skal skabe din sengs udtryk. Puder med mønster er også rigtig flotte, hvis dit sengetæppe er ensfarvet. Opgraderingen af din sengs udseende kan gøres forholdsvist billigt, hvis du går på jagt i IKEA, Føtex, Ide Møbler og andre bolighuse.

Du kan finde en seng her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *