Gør din balkon til en frodig køkkenhave

Balkon (Foto: MinAltan.dk)

Balkon (Foto: MinAltan.dk)

I løbet af sommeren spenderer danskerne uanede mængder tid udenfor i det dejlige vejr, og hvis du er den heldige ejer af en balkon, behøver du faktisk ikke nøjes med bare at bruge den til at slappe af i solen.

Din balkon kan nemlig hurtigt blive forvandlet til en frodig køkkenhave, der kan forsyne dit køkken med lækre krydderurter.

Forberedelse af balkonen

Først og fremmest skal du have noget at plante dine urter ud i. Forskellige muligheder som altankasser og forskellige typer krukker er glimrende til formålet, hvis du bare sørger for, at der er lavet huller i bunden. Det skal gøres for at vandet kan trække væk fra planten, så den ikke drukner så at sige.

Derefter fylder du et mindre lag af lecasten i bunde, så du skaber dræn i krukken eller kassen, og til sidst er det bare at fylde op med god næringsrig muld, der kan give planten noget at leve af.

Stort udvalg af planter

Når først krukkerne, potterne eller kasserne er gjort klar, har du uanede muligheder for at plante ud. For rigtig mange planter lever i bedste velgående på terrassen. Bare sørg for at de hele tiden får nok sollys og vand.

Har du brug for råd omkring balkon, så brug linket!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *