Gardiner – En dekoration eller til praktisk brug?

Gardiner (Foto: colefax.com)

Gardiner (Foto: colefax.com)

Det gode ved gardiner er, at de netop kan bruges både til at give din indretning det sidste indretningsmæssige pift. Men de bruges jo også til at skærme for solen, sænke temperaturerne eller decideret lukke solen ude. Men det er måske meget godt at finde ud af, hvilken en af formålene, du helst vil have dine gardiner til at opfylde, før du køber. For det kan have betydning for, hvilke gardiner du skal gå efter.

Det praktiske gardin

Den ultimative version af et praktisk gardin er jo mørklægningsgardinet. Det kan være ganske nyttigt i et rum, der ligger ud mod øst, og hvor du for eksempel får solen lige i øjnene, når du vågner om morgenen. Men til gengæld er det virkelig ikke særlig pænt – når man ikke bruger det, ender det som regel med at hænge rullet sammen. Men du kan godt få nogle andre gardiner – rullegardiner eller panelgardiner – som kan give dig næsten samme effekt, men som er meget pænere at kigge på.

Det dekorative gardin

Der finde jo ikke nogen gardiner, som udelukkende er til pynt. Men der er nogle, hvis praktiske funktion er virkelig begrænset. Liftgardinet er et af dem. Når det bliver brugt, dækker det selvfølgelig hele vinduet. Men stoffet er som regel så gennemsigtigt, at solen alligevel får lov til at komme ind. Det giver et utrolig smukt lys, men du skal altså ikke købe det, hvis du gerne vil have mindre sol ind.

Se flere modeller på gardiner her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *