Din madras skal tilpasses din krop

Der findes ingen universalmadras (foto sengespecialisten.dk)

Der findes ingen universalmadras (foto sengespecialisten.dk)

Vi mennesker har grundlæggende de samme behov. Føde, søvn og formering. Alligevel er vi så vidt forskellige i den måde, vi dækker disse behov. Vores madras bliver i virkeligheden brugt til alle tre af disse behov i mange danske hjem, og derfor er det vigtigt, at du får den helt rette madras. Men hvad er den rette madras?

Kun du ved, om du foretrækker en blød eller en hård seng, men som udgangspunkt skal din madras passe til dig, din størrelse og din vægt. Den skal støtte dig, hvor du har behov for det. Det kan for eksempel være gavnligt med en madras med komfortzoner ved skulder eller lænd, hvis du har tendens til at synke sammen her, så du ligger skævt og får ondt i ryggen over tid. Madrassen skal gerne forme sig efter din krop men yde nødvendig støtte, så du ligger udstrakt natten igennem. Det er nemlig sundest for både led og blodomløb.

En madras burde specialfremstilles

I virkeligheden burde alle madrasser fremstilles specielt til det enkelte individ. Det ville være omkostningsfyldt, men heldigvis er udvalget af madrasser stort. Det er vigtigt, at du vælger en madras, der passer til din seng. Det lyder umiddelbart logisk, men mange kan være i tvivl herom. For eksempel kan ikke alle madrasser bruges til elevationssenge. Her er det vigtigt, at du spørger en kyndig fagmand, som kan vejlede dig herom.

I løbet af natten afgiver vi fugt og sved, fordi kroppen skal holde den korrekte temperatur. Derfor skal en god madras kunne transportere denne, hvis du vil have et sundt indeklima. Husk altid at lufte grundigt ud i sit soveværelse.

Køb ny madras her: http://www.sengespecialisten.dk/madrasser/

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *